Hoppa till innehåll

Gud tillhör alla!

Jonas säger att han är en av dem som blivit radikalt förändrad och har nu hängt med Herren i nästan två år. Vad är det som gör att en ung man, som i många år levt i hopplöshet, missbruk och kriminalitet väljer att åka på en missionsresa?

Varför är mission viktigt?

– Jag vet vad Jesus säger. Vi ska gå ut och göra alla folk till lärjungar. Det är uppenbart att vi ska gå ut, älska människor och tjäna. För mig är mission att tjäna. Jag har fått mycket förlåtet och det går inte att hålla käften om Jesus!

Hur bestämde du dig för att åka ut på missionsresa?

– Jag kommer från en bråkig bakgrund, var häktad och trodde att jag skulle hamna flera år i fängelse. Men i stället blev jag erbjuden behandling för drogmissbruk. När jag hade varit drogfri i mer än ett halvår, gick jag till Heart och när jag klev in där gillade jag miljön och hur jag blev i den miljön. En vän ledde mig till frälsning och när jag överlämnade allt blev jag en helt annan person. Livet blev inte som tänkt, utan mycket bättre. Jag började på bibelskola och genom skolan åkte vi ut på en missionsresa.

Hur är dina tankar och känslor efter resan?

– Gud bekräftade under resan att jag har ett hjärta för människor som kommer från missbruk och har svårt att hantera livet. Jag fick vittna för många människor och be för dem. En av dessa är en 24-årig tjej med heroinberoende.

”Jag tror inte på Gud, jag är arg på Gud,” sa hon.

Du tror visst på Gud om du är arg på Honom,” svarade jag.

Sedan vittnade jag om mitt liv och berättade att Gud har en plan och älskar henne. Hon började se hoppet som Gud kan ge, blev frälst och är nu på väg till himlen. Det var häftigt att känna att jag inte går i min egen kraft och att Gud är inte svensk, Han tillhör alla!

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet