Hoppa till innehåll

Från missbruk till att bli Guds tjänare

Dina är evangelist och arbetar i en bergsby i Centralasien. Det här är hennes vittnesbörd:

När jag kom till tro år 1995 möttes jag av ett starkt motstånd från mina bröder, så jag tog det svåra beslutet att flytta till en annan by. Jag träffade en man, vi gifte oss och vi fick barn tillsammans. Men min man dog medan barnen fortfarande var små och jag kände att jag behövde avlastning. Jag bestämde mig för att flytta in hos min svärmor.

Det var dock inte ett helt lätt val. Min svärmor var opiumberoende. Hela min mans släkt var präglade av detta beroende. De drack opium som te. Min svärmor hade tagit drogen i 40 år och oroade sig över att helvetet väntade henne på grund av beroendet.

En äldre kvinna med röd slöja tittar in i kameran och ler.
Dinas svärmor blev fri från sitt drogberoende med hjälp av Jesus.

Det blev en ömsesidig överenskommelse; min svärmor ville verkligen att jag och barnen skulle flytta in hos henne och samtidigt var jag tydlig med att om vi skulle göra det, så måste hon vara öppen för att höra evangeliet. Till min förvåning accepterade hon detta villkor omedelbart och uttryckte en stark önskan att bli befriad från sitt beroende och få en fristad i himlen.

Tillsammans gick vi till en pastor för att be för henne. Under vägen dit kastade hon bort sin drog och jag förundrades över hennes beslutsamhet att bryta med det förflutna. Efter förbönen upplevde hon omedelbar befrielse, men dagarna som följde blev en prövning av uthållighet och lidande när hon genomgick avgiftning. Vi stöttade henne så gott vi kunde med enkla medel som mineralvatten och mjölk med socker för att mildra hennes plågor. Men till sist, efter en vecka av helvete, blev hon helt fri från drogen.

Min svärmors omvändelse spreds som en löpeld i byn. Varje vecka när jag tog en taxi till kyrkan delade jag hennes berättelse med chaufförerna. Snart kände hela byn till hur hon befriades från drogerna med hjälp av Jesus. Många blev inspirerade av hennes vittnesbörd och många blev kristna i byn under den tiden.

Namn är ändrade av säkerhetsskäl. Kvinnan på bilden har ingenting med texten att göra.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg