Hoppa till innehåll

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

I Ryssland och omkringliggande länder finns det många onådda folkgrupper som tillhör olika religiösa trosuppfattningar, såsom islam, buddhism och shamanism. Det finns även en betydande andel människor som inte har någon religiös övertygelse.

Det finns därför en stark kallelse hos många kristna att sprida budskapet om Jesus till dessa platser. En person med en sådan kallelse är Daniil, en elev vid ett träningscenter som Ljus i Öster stöttar. På träningscentret får blivande missionärer utbildning och förberedelse för att arbeta bland olika kulturer, särskilt med fokus på att evangelisera bland folkgrupper som är svårtillgängliga.

Under utbildningen fick Daniil tillsammans med andra elever från träningscentret resa till Mariupol för en veckas praktik. Mariupol är en stad i Ukraina som har drabbats hårt av det pågående kriget. Under veckan eleverna vistades där gick de ut på gatorna för att möta människor i nöd och erbjuda dem mat, varma kläder och medicin.

Daniil delar sina intryck från resan:

”När vi kom till Mariupol kände jag omedelbart medlidande för de människor vi mötte. Jag såg sorgen och lidandet i deras ögon. Vårt huvudsakliga mål var att förse dem som inte kunde försörja sig själva med mat.

Vi erbjöd även samtal om kristen tro till dem som var intresserade. Många började gråta och tog emot Jesus som sin frälsare när vi talade om Guds kärlek till människor. I dessa ögonblick kände jag att Gud verkade genom mig, och jag insåg att detta är precis vad jag är kallad att göra just nu.”

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg