Hoppa till innehåll

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Hösten är en tid för många barn i världen att sätta i gång med skolarbetet på riktigt, men alla har inte möjlighet att gå i skolan. Ljus i Öster vill vara med och hjälpa barn i Kolkata att få en bättre framtid.

Många barn i Indien lever i fattigdom och i Kolkata finns det brinnande kristna som vill ge barnen en väg ut ur misären. Ljus i Östers vision om att nå alla folk med Jesu kärlek, innefattar naturligtvis också barnen.

Det finns områden där det bästa sättet att nå ut med evangeliet är genom att satsa på att göra livet värdigt för de minsta. Barnen ges möjlighet till ett annat liv än sina föräldrar och de kan senare vittna om hur Gud hör deras böner och förändrar tillvaron till det bättre.

Därför har vi valt att stötta ett arbete i Kolkata som ger fattiga barn en bättre framtid. Målet är att alla barn ska nås av evangeliet och få veta att Jesus älskar dem. Stödet går till utbildning, mat och hälsovård och ger barnen en möjlighet att möta kärleksfulla kristna i en omvårdande miljö. De lokala hjältarna på plats jobbar just nu med att hjälpa 265 barn genom att driva en skola upp till årskurs tre, erbjuda läxhjälp och att regelbundet dela ut mat till de fattiga.

De är människor som bor i en stadsdel som präglas av slum, sophantering, slakthus och många fattiga människor med liten möjlighet att förändra sin situation. I många familjer måste även barnen hjälpa till med jobb för att familjen ska kunna överleva. Familjerna är främst hinduiska eller muslimska. Det är där som de kristna på plats kommer in och erbjuder barnen en utbildning som hjälper dem vidare i livet. Det som skiljer skolan från andra skolor är den kristna värdegrunden och att majoriteten av personalen är brinnande kristna. Trots att familjerna tillhör andra religioner har skolan ett gott rykte.

På morgonen träffar barnen sina lärare på en morgonsamling där de ber och sjunger tillsammans. Lärare delar också någon berättelse från Bibeln på ett sätt som gör historierna levande för barnen. Genom en varm atmosfär känner barnen Guds kärlek, börjar be själva och uppleva bönesvar.

En flicka i klass två vittnade på en morgonsamling om att hennes pappa kom hem berusad en kväll och började slå mamman. Flickan visste inte vad hon skulle göra, så hon började be till Gud om att pappan skulle sluta slå mamman. I det ögonblicket slutade han genast och efter det har våldet inte upprepats. Nu är det frid hemma hos henne.

Moder Teresa sa: ”Kärlek är en frukt i alla årstider, och inom räckhåll för varje hand.”

Vill du stötta missionsarbetet i Indien? Swisha en gåva till 900 36 25 eller ge via bankgiro 900-3625. Märk med ”Indien”.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg