Hoppa till innehåll

Magnus blir ny direktor på Ljus i Öster

Magnus Alphonce blir ny direktor för Ljus i Öster och tillträder sin tjänst efter sommaren. Han efterträder Thomas Lahti som slutade sin tjänst i december 2023.

– Jag brinner för att de minst nådda och mest utsatta ska få en ärlig chans att ta del av de goda nyheterna om Jesus och Guds Rike, säger Magnus.

Magnus Alphonce blir ny direktor för Ljus i Öster. Foto: Ludvig Werner

Långvarigt engagemang för Ljus i Öster

Magnus Alphonce är ett välbekant namn för de som följt Ljus i Öster en längre tid och han bär på ett stort kunskaps- och förtroendekapital inom missionsvärlden. Magnus och hans fru Maria sändes ut som missionärer till Mongoliet 1992 och blev kvar till 2002. Där fick de se en mongolisk församlings- och missionsrörelse växa fram.

De har också arbetat en period i mellanöstern där Ljus i Öster var en av flera organisationer som understödde deras arbete. De senaste tio åren har Magnus arbetat på EFK (Evangeliska Frikyrkan) med fokus på församlingsplanteringsfrågor, både i Sverige och internationellt.

Gift i 35 år med Maria

Magnus Alphonce är 58 år, gift med Maria Alphonce sedan 1989. De firar därför 35-årig bröllopsdag i år. Magnus och Maria bor i Linköping och har länge varit engagerade i församlingen Ryttargårdskyrkan. De har två söner, Victor, 26, och Jonathan, 24. Jonathan är gift och jobbar som missionär i Sydafrika, Victor är förlovad och studerar teologi i Lund.