Hoppa till innehåll

Ungdomarna möter Jesus på fotbollsplanen

Möt Andrei, en av våra lokala missionärer som blev den första i sin familj att bli kristen. Han jobbar med ungdomar och når ut med evangeliet genom sport.

”Mitt namn är Andrei och jag kommer från Rumänien, men har sedan 2007 varit missionär i Centralasien. Det är nu nästan tre år sedan som vi planterade en kyrka här i vår stad. 

Jag föddes i en tatarisk muslimsk familj. Min farfars far var en muslimsk präst i en moské. Mina föräldrar däremot har levt med kommunistiska traditioner och är ateister. Jag är den förste i min familj som har tagit emot Jesus Kristus som min frälsare. 

Jag började gå till kyrkan år 2000 och blev döpt efter tre år, men jag var inte pånyttfödd på riktigt. Åtta år senare blev jag sjuk i tuberkulos och blev inlagd på sjukhuset i sex månader. Där växte ett beslut fram i mig och jag sa till Gud: ”Jesus, om du helar mig, så ska jag tjäna dig”. Jag blev frisk och gav mitt liv helt till Gud. Eftersom jag hade arbetat många år som tränare och idrottslärare i skolan, visade Gud mig att det är med sport som jag kan tjäna honom. Jag blev då involverad i sportverksamheten i församlingen och tränar barn och ungdomar i fotboll och innebandy. Ungefär 70 procent av barnen är tonåringar och många kommer från trassliga familjeförhållanden och har inte troende föräldrar. 

Vi hyr in oss i kontorslokaler för att ha söndagsgudstjänster och för andra aktiviteter under veckan. Vi är väldigt tacksamma till Ljus i Öster för att ni stödjer vår församling, så att vi kan nå barn och ungdomar i vår stad.”

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl. 

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg