Hoppa till innehåll

Trodde frun var otrogen – fick sitt liv förvandlat

När Gias fru hade gått till kyrkan regelbundet under några månader började han bli misstänksam. Hade hon träffat någon annan? Därför följde han med henne till kyrkan en söndag, men där fanns det inga unga män i hans ålder. 

Däremot förvandlade kyrkobesöket Gias liv. Predikan talade direkt till honom och den dagen blev han kristen.

– Det förändrade hela vårt äktenskap. Min fru hade velat lämna mig eftersom jag drack mycket och knarkade ibland. Jag ville inte veta av hennes och svärmors tro. När jag fick ett Nya testamentet i födelsedagspresent av svärmor kastade jag iväg det med en svordom.

– Min fru hade pratat med pastorn om situationen, men han hade rått henne att ha tålamod och vänta. Hon fick hopp och bad istället för mig.

Gia, som bor i Georgien, led av ett talfel när han blev kristen, men en gång när han hörde en predikant bad han: ”Gud, jag vill också bli predikant. Hela mitt tal”.

– Gud talade i mitt inre och sa: ”Jag kommer aldrig att lämna dig. Jag ska vara din mun och göra dig till predikant”.

Talfelet försvann och från den dagen har han predikat och sett den Helige Ande beröra människor.

Under sin första tid som kristen tjänade Gia i det tysta. Han städade toaletter och fixade praktiska småsaker. Men redan två år efter sin omvändelse blev han pastor.

– Pastorn i en församling i utkanten av Tbilisi i Georgien flyttade och jag blev ombedd av pingstbiskopen att ta hand om den. Men församlingen gillade inte att de skulle få en 23-åring till pastor, berättar Gia.

– När jag kom till mitt första möte låste de mig ute. Kvinnan som ägde huset där de höll sina möten vägrade helt enkelt att släppa in mig.

Efter ett tag var det bara ett 20-tal av de ursprungliga medlemmarna kvar. Gia började träna upp nya ledare. Han hyrde en nattklubb där de hade sina möten och församlingen började växa.

Nyckeln var att vi bad, och bad och bad. Vi har haft bönenätter ända sedan dess.
När jag träffar honom en lördagsförmiddag är han trött. Han kommer direkt från en ”riktig” bönenatt. I Tbilisi slutar man inte sina bönenätter vid två-tretiden utan klockan sju på morgonen.

– Meningen med mitt liv är att få se mitt folk bli frälst. Det finns inget mer tillfredsställande än att få se folk bli kristna och se den Helige Andes gåvor i funktion.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg