Hoppa till innehåll

Säg hej till… Tobias Privén

Tobias är Ljus i Östers nye medarbetare i Stockholm och kommer att jobba som fältkoordinator samt med event och insamling. Han kommer från djupet av de småländska skogarna, men bor idag i Stockholm tillsammans med sin fru Matilda. Han har fått drömjobbet, enligt honom själv, eftersom han redan som tolvåring visste att han ville bli missionär. 

Varför vill du jobba för de onådda

– Det berör mitt hjärta att ge människor möjlighet till ett liv med Jesus här på jorden, att ge en smak av himlen innan evigheten. Samtidigt som vi vill rädda människor för evigheten, är vi också skapade för en relation med Jesus här och nu. Jag vill se folk möta Gud på riktigt och älskar att se ljuset bryta sönder mörkret. Jag vet ju att vi bär på ljuset. Ibland kan vi vara så rädda för att komma med en agenda, men vi har ju världens bästa agenda!  

Är det något speciellt land eller folk som du känner en kallelse till? 

– När jag gick på bibelskola, gjorde jag en resa till Nepal. Det förvandlade mig. När jag satte foten på Katmandus flygplats, kände jag att nu är jag på rätt ställe. Indien och länderna runt omkring och kulturen där har en speciell plats i mitt hjärta. Jag längtar också efter att nå folk i bergsbygder. Det känns att jag har en kallelse till folken i bergen och anledningen kan vara att det finns många onådda människor som bor i små byar i bergen. I det otillgängliga finns många onådda.  

Har du några idéer för Ljus i Östers arbete i framtiden? 

– Jag brinner för ungdomar och skulle vilja skapa ett team med ungdomar som åker på missionsresor med Ljus i Öster. Tanken är att bygga ett team först och sedan åka på en missionsresa. Jag gillar idéer och det pionjära, man måste hela tiden tänka nytt när det gäller att nå de onådda. Under våren skrev jag manus till vår nya missionspodd. 

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg