Hoppa till innehåll

Säg hej till… Elias, Tindra & Ludvig

Elias Lindeman, Tindra Landberg och Ludvig Olofsson är alla 17 år och går andra året på gymnasiet. Genom kursen Ung Företagsamhet har de skapat web-shoppen www.merchofchrist.se,
där de säljer trendiga kläder med kristet budskap.

Hur kom ni på idén till projektet Merch of Christ?

Elias: redan ett år innan projektet började funderade Ludde och jag över vad vi skulle kunna göra. Vi ville göra något kristet och med kläder. Det är trendigt bland ungdomar och många köper mycket kläder, vi ville rikta oss till dem. Det är ett enkelt sätt att få ut budskapet med kläder och att börja berätta om sin tro när någon frågar.

Ludvig: vi snackade om att göra något kristet, men hade ingen konkret idé från början, men kom på att kläder är perfekt.

Tindra: Det är svårt för vissa att berätta om Jesus och då är det skönt om någon annan frågar, då kan man lugnt berätta. Kläder med kristet budskap gör det lättare för ungdomar att stå upp för sin tro och berätta om den.

Ni har valt att ge tio procent av vinsten till Ljus i Öster. Varför?

Tindra: vi har alla hört predikningar om att man ska ge tionde och vi ville skänka tio procent till kyrkan på något sätt. Så fort de andra sa att ti- ondet kan gå till Ljus i Öster, så blev det självklart.

Elias: jag hade ju lite kontakt på Ljus i Öster, skulle man kunna säga. Nu gör vi saker i Sverige, men det som är coolt med Ljus i Öster är att det handlar om evangelisation i andra länder. Genom att vi ger tionde, visar vi för andra ungdomar att det är viktigt.

Ludvig: när jag såg förslaget, var det svårt att motstå. Det var lätt att välja Ljus i Öster.

Vad har ni för drömmar för framtiden? Ludvig: om företaget går bra, skulle det vara kul att fortsätta med det en längre tid. Jag har inga riktiga planer än efter gymnasiet, kanske börjar jag plugga till grafisk designer.

Tindra: jag har inte så fasta planer på vad min gymnasieutbildning leder till, men kanske något inom IT. Min dröm är att förmedla det kristna budskapet på min arbetsplats. Kanske blir jag pastor en dag.

Elias: med företaget vill vi marknadsföra deti olika församlingar, med kristna profiler eller någon kristen offentlig person som kan promota våra kläder på Instagram till exempel. Om det sprider sig, så kanske vi startar upp det som ett AB efteråt. Annars tänker jag ta ett år på Bibelskola och troligen plugga till lärare.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg