Hoppa till innehåll

Ny kristen podcast vill uppmuntra och inspirera troende

Nu finns fyra avsnitt av “Missionspodden” ute. Podcasten är en ambitiös dramaproduktion som beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär. 

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina strapatser. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett storslaget sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 

Vad är egentligen en podd? 
En podd (eller Podcast) är ett radioprogram (alltså enbart ljud) som går att lyssna på via datorn eller mobiltelefonen. Apple- och Androidtelefoner har särskilda Podcastappar där du kan lyssna direkt på programmen. Du kan också lyssna i Spotify – klicka här för att gå direkt till podden. Du kan också lyssna direkt på vår hemsida – ljusioster.se eller i spelaren här nedanför:

Hur många missionärer stöder Ljus i Öster idag?
I dagsläget stöder Ljus i Öster drygt 200 lokala missionärer, främst i de östra delarna av världen. Om du gillar podden och vill stödja våra nuvarande missionärer kan du Swisha en gåva till nummer 900 36 25, märk “podden”. Du kan också bli månadsgivare direkt här på hemsidan!

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet