Hoppa till innehåll

Ny direktor på Ljus i Öster

Thomas Lahti är ny direktor för Ljus i Öster. Han tillträdde tjänsten den 1 november och efterträder Magnus Lindeman.

Thomas Lahti har egen missionserfarenhet då han varit utsänd som missionär i Tadzikistan, Indien och Kina sammanlagt sju år.

– Jag brinner för mission och att nå ut med evangeliet. Jag tycker om att Ljus i öster är en allkristen organisation där vi tillsammans, med kristna inom olika sammanhang, arbetar för att nå de onådda folken i vårt målområde, säger han.

Evangelisation

Thomas Lahti är uppvuxen i Gammelstad utanför Luleå, men bor sedan många år tillbaka i Uppsala tillsammans med hustru Anna och fem barn.

1999-2001 var familjen utsänd som missionärer till Allahabad, Indien, där Thomas var pastor, undervisade på bibelskola och jobbade med evangelisation. Idag har församlingen mer än 5 000 medlemmar och leds av inhemska pastorer.

2003-2007 arbetade de som missionärer i Dusjanbe, i Tadjikistan, Centralasien. Där hade de hand om ett barnhem, församling och bibelskola. 2007 lämnades arbetet över till inhemska arbetare.

2012 flyttade familjen till Kina där de arbetade ett år med bibelskola och evangelisation. De bodde i närheten av Shanghai och besökte många underjordiska församlingar och träffade många av de kristna ledarna.

Olika språk

Åren på missionsfältet har medfört att han pratar lite ryska, kinesiska och farsi.

-Ja, inte flytande, men jag kan ta mig hjälpligt fram, säger han och ler.

Thomas Lahti har också under flera år arbetat inom eget bolag med printmedia – som trycksaker och tidningar. Närmast kommer han från en tjänst som VD och verksamhetsansvarig på Uppsala Life Arena.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet