Hoppa till innehåll

Muslim-mission i fokus under inspirationshelg

[rev_slider alias="bildspel-arskonferens"]

Muslim-mission i fokus under inspirationshelg

I helgen anordnade Ljus i Öster en inspirations- och årsmöteshelg i Skogakyrkan i Kungsängen. Mission bland muslimer var det övergripande temat för helgen. På det offentliga årsmötet röstades det även in fem nya ledamöter till Ljus i Östers styrelse. Se bildspel från helgen här ovan.

Det var ett hundratal personer som under helgen samlades för att inspireras till mission i Skogakyrkan. Bland de samlade fanns personal och styrelse från Ljus i Öster men även många andra missionsintresserade.

De två huvudtalarna Lars Mörling och Vladica Idic har båda erfarenheter av arbete med mission bland muslimska samhällen. Lars Mörling är islamkännare och gav under lördagseftermiddagen en gedigen genomgång av skillnader och likheter mellan kristen tro och islam. Han gav även flera konkreta tips på hur man kan tala om Jesus med muslimer.

– Det bästa är att prata med muslimer med termer som de själva använder. I koranen står det exempelvis om offer. Då kan man börja med att prata om betydelse av offer – någon dör i stället för någon annan. Jesus var ett offer som dog i stället för oss, sade Lars Mörling.

Vladica Idic var helgens andra gästtalare som predikade under lördagens kvällsmöte och på söndagens förmiddagsgudstjänst tillsammans med Magnus Lindeman. Vladica kommer från södra Serbien och arbetar som pastor med ledarträning och församlingsplantering i många muslimska samhällen. Han är själv rom och uppväxt i en muslimsk familj men började tro på Jesus när han såg sin mamma bli mirakulöst helad efter flera år av sjukdom.

– När jag fick ta emot allt gott från Gud ville jag dela det vidare. Vet ni vart jag började? Inte i en predikstol – utan jag gick ut på gatan. Det var en bra plats för mig. Jag började dela det som fanns i mitt hjärta, sade Vladica Idic under sin predikan där han uppmanade till mod och ny energi att predika evangeliet.

Under lördagen hölls också Ljus i Östers offentliga årsmötesförhandlingar där det bland annat informerades om att fyra personer ur styrelsen inte kommer att fortsätta nu när deras mandatperiod löpt ut. Ljus i Öster avtackade därför Märta Radwan Johansson, Bengt Doyle och Markus Furingsten för alla de år som de suttit med och verkat i styrelsen. Markus Furingsten avgår från styrelsen eftersom han nyligen blivit anställd som missionsansvarig på Ljus i Öster. Även ordförande Nils-Erik Engström meddelade att han avgår sin post. Han kommer att sitta kvar som ordförande fram till juni då nyval av ordförande kommer att ske. Ljus i Öster avtackade därför även Nils-Erik Engström under årsmötet, för all den tid han har lagt ned under de år han suttit med, verkat och lett styrelsearbetet.

Under årsmötet valdes även fem nya styrelseledamoten in i styrelsen. Dessa är: Krisitna Aldén, lärare från Norrtälje, Kerstin Eriksson, verksamhetsledare på LP-verksamhetens Ideella Riksförening, Peter G. Georgson, företagare från Luleå, Irina Luzan Hagman, verksamhetsledare som arbetar med personalfrågor och Gunnar Swahn, tidigare internationell samordnare i Filadelfiakyrkan Stockholm. Nu hälsar Ljus i Öster de nya styrelsemedlemmarna varmt välkomna!

 

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet