Hoppa till innehåll

Mötet på natten gav frid

Måne och klippa

Mötet på natten gav frid

En centralasiatisk pastor ger här sin historia om hur han kom till tro på Jesus efter en tids sjukdom och självmordstankar.

År 2002 insjuknade jag allvarligt, jag hade problem med hjärtat och nerverna. Jag besökte många läkare, men de kunde inte ställa en diagnos så de behandlade mig utan att veta för vad. Jag åkte till olika professorer, besökte häxor, men fick inte hjälp någonstans. Mitt liv började slockna. Mina nerver var som ursinniga hundar som hade blivit lössläppta från kedjorna och jag fick allt oftare hjärtflimmer. Blodtrycket var väldigt lågt och mina ben bar mig inte längre.

Det bodde en kristen i vår stadsdel och vi kände varandra, men jag ville inte ens höra om hans tro. När han fick höra om min sjukdom kom han till mig och vi samtalade i en och en halv timme. Han berättade om Jesus och om befrielse från synder och sjukdom. Han bad för mig och inbjöd mig till ett kristet möte. Efter detta möte blev det lite lugnare i själen. Jag bestämde mig för att gå på ett hemgruppsmöte och tänkte samtidigt att om detta inte hjälper ska jag förbereda mig för döden. Jag hade inte kunnat sova på tre dygn och på väg till mötet stannade jag till vid vårdcentralen och lät dem mäta mitt blodtryck. Trycket var åter igen mycket lågt och läkemedlet hade inte haft effekt på det. Jag fick ett piller och satt där medan olika tankar snurrade i mitt huvud. Jag som fortfarande var ung, hade fyra barn och en ung, vacker fru… Vad händer nu, vem behöver en handikappad man och tänk om jag dör..?

Mötet var på natten. Alla satt och lyssnade på pastorn som berättade om Guds kärlek. Något oförklarligt och storslaget vidrörde mig. Det kändes så gott. Som om Gud själv hade lyft bort mina problem. Vi sjöng och bad. Allting var så enkelt. Vid tretiden började det ljusna och vi skingrades.

När jag kom hem kände jag mig sömnig. Jag gick in i rummet och sade till frun att barnen inte skulle komma och störa mig. Jag sov bra och mådde bra. I sömnen befann jag mig inför Gud, i Hans närvaro. Hjärtat slog normalt, jag var inte snurrig i huvudet och jag hade inte ont. Jag vaknade upp som en ny och frisk människa. Nästa dag gick jag till en läkare. Blodtrycket var normalt. Läkaren var förvånad och undrade vad jag hade för läkemedel. Han följde upp mig i några dagar. Jag var frisk. Blodtrycket var som hos en pilot. Jag berättade då att de kristna bad för mig och att Jesus helade. Läkaren blev fundersam och tog bort läkemedlen. Jag gick hem till fots. Vägen var fyra kilometer lång men det gick hur lätt som helst.

Jag omvände mig och tog emot Jesus i mitt liv. Efter en månad började jag predika och vittna om Guds verk i mitt liv. Vi har femtio personer i vår församling och vi samlas i hemlighet. Men Gud bevarar oss och kallar nya människor till församlingen.

Fler artiklar

Hennes mamma blev frälst efter 15 år av bön

Ny kristen podcast vill uppmuntra och inspirera troende

I det fattiga Laos är Sunisas böner stor rikedom