Hoppa till innehåll

Möt Samuel – ny medlem i Ljus i Östers redaktionsteam

Det här är Samuel Winderö, en ny medlem i Ljus i Östers redaktionsteam. Med berättelser, foton, ett stort förråd av idéer och massor med energi kommer han förmedla Ljus i Östers viktiga arbete. Ett av hans första uppdrag var att resa till Kaukasien!

Vem är Samuel?
– Samuel är kommunikationsstrateg och har många års erfarenhet inte bara av det färdiga resultatet utan allt det där tänket som ligger bakom. Från idé till verklighet. Driven, människoälskande, generös och Jesusföljare är några ord som kännetecknar honom.

 Vad inspirerar dig i din vardag?
– Alla människor har en story och jag älskar när jag får följa med en bit på någon annans resa. Min största drivkraft är att se saker växa och frodas. Kan jag vara möjliggöraren av liv och växtkraft är jag rätt person på rätt plats.

 Finns det något du tycker är extra spännande med Ljus i Östers arbete?
– Mina föräldrar var missionärer i öst, så det känns verkligen häftigt att få föra det arvet vidare genom att jobba på Ljus i Öster. Efter bara några veckor har jag fått se makalösa människor som offrar allt för Jesu skull. Det inspirerar mig att vara med i äventyret att slutföra missionsuppdraget. Jag vill verkligen visa för fler hur spännande det är. Lika spännnande som det var för Paulus och apostlarna, är det faktiskt idag. Vi får vara med och skriva dagens rapporter till de troende i Sverige från de som är utspridda i vår värld. Och det finns en bok full med brev som vi kan ta spjärn emot och som kan bygga upp nationer, om vi bara hakar på och går.

Du har precis varit i Kaukasien, hur var det?
– Det var verkligen spännande att få vara där det händer, samtidigt som det såklart också rör om tankarna, då det kan vara farligt att vara på vissa platser. För mig är det några dagar, för våra hemliga utsända så är det här deras vardag, deras liv, deras kall. Jag älskar att jag fick förmånen att uppleva det på nära håll, och har gjort mitt bästa för att skildra livet bortom våra trygga gränser.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet