Hoppa till innehåll

Li trotsade varningarna – fick se människor frälsta och helade

Li kommer från nordöstra delen av Kina. En morgon när hon som nygift bad till Gud, talade den helige Ande väldigt tydligt till henne: ”Min dotter, jag vill att du reser till Tibet.”

Li bestämde sig för att göra ett avtal med Gud. Hon skulle berätta för sin man och höra efter om han skulle ge sitt stöd, trots att hon visste att han skulle avråda kraftfullt.

”Tibetanerna hatar oss hankineser” svarade han. ”Om du reser, får du resa ensam. Det finns ingen framtid för vårt äktenskap om du reser till Tibet.”

Li tänkte att saken var klar i och med detta, men hon hörde Gud upprepa uppmaningen att resa till Tibet. Li skrev ett hjärtslitande brev till sin make och berättade att hon skulle resa till Tibet, men komma tillbaka så fort hon kunde när uppdraget var slutfört. Sedan gick hon och köpte en biljett och tog första bästa tåg till Lhasa i Tibet.

När Li kom till Lhasa gick det upp för henne att hon inte hade en aning om vad hon skulle göra där så hon bad: ”Gud, nu är jag här, vad ska jag göra nu?”

Medan hon bad gick hon förbi en hög som såg ut som säckvävstäcken. Hon såg en hand sträckas ut ur högen, det var någon som tiggde pengar.

Li gick förbi, men Gud sa till henne att gå tillbaka och ge personen under täcket en kram. Li kände sig inte bekväm med detta, tänk om det var en man. Hon gick ändå tillbaka och lyfte på täcket. Fram ur täcket kom en person och Li sträckte ut sina armar för en omfamning. Hon blev överraskad av att se att det var en ung, vanställd kvinna. Kvinnans ansikte och armar hade angripits av lepra. Hon skämdes över sitt utseende, men var samtidigt förbluffad över att någon ville ge henne en kram.

Fyra år tidigare hade den leprasjuka kvinnan blivit utkörd från sin by och hade då rest till Lhasa för att leta efter mat. Hon tog sig in i staden på nätterna för att ingen skulle se hennes spetälska och hon täckte hela kroppen när hon tiggde pengar.

Nu stod hon där på gatan och kramade Li. Alla runtomkring kunde se kvinnans öppna sår och hennes vanställdhet. Syster Li bad henne att komma och bo med henne och fann snart ett ställe för dem båda att bo på. Varje dag gav Li henne mat, smorde in hennes sår med salva och bad tillsammans med henne.

En morgon några veckor senare, när kvinnan vaknade skrek hon rak ut. Li rusade in i hennes rum för att se vad som hade hänt. Kvinnan skrek: ”Jag är helad! Jag är helad!”

Det fanns inte ett spår kvar av lepran. Hon hade blivit fullständigt helad och hon var säker på att det var Jesus som hade helat henne.

Kvinnan ville omedelbart resa hem till byn som hon tvingats lämna fyra år tidigare. Li reste med henne dit och när folk kom ut ur sina hus för att se vem som kommit blev de förundrade över att det inte fanns några tecken på lepra kvar hos kvinnan längre.

Tillsammans berättade Li och kvinnan om det underbara som Jesus hade gjort och under den första dagen i byn var det 22 personer som gav sina liv till Jesus Kristus

Syster Li är en av många ”Tillbaka till Jerusalem”-missionärer. Deras vision är att de buddistiska, hinduistiska och muslimska folk som bor mellan Kina och Jerusalem ska få höra evangeliet om Jesus Kristus och hans makt att förvandla människor.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet