Hoppa till innehåll

Kvinnoklubben ger henne chans att tala om Jesus

Kvinnoklubben ger henne chans att tala om Jesus

Förakt och misstänksamhet mellan olika religiösa och etniska grupper har fått Nada Mikulic att starta upp ett nytt kvinnoprojekt i Bosnien-Hercegovina. Genom att visa kärlek och omsorg till kvinnorna hoppas hon skapa förutsättning för att prata om huvudämnet i hennes liv – Jesus.

I staden Čapljina, i Bosnien-Hercegovina, stödjer Ljus i Öster ett nytt kvinnoprojekt som på kort tid visat sig effektivt och viktigt. Projektet går under namnet ”Kvinnoklubben” och drivs av en kvinna som heter Nada. Hon är medlem i den evangeliska kyrkan i staden. Klubben är en plats dit kvinnor får komma och lära sig hantverk, umgås och prata om livet. Hit är alla kvinnor välkomna. Se videon (här ovan) där Nada berättar om sin passion för klubben och om hennes lycka att genom projektet få dela med sig av sin tro på Jesus.

– Jag kallar det ”konstterapi”. När vi gör något med händerna använder vi också tiden för att dela det som finns på våra hjärtan och i våra tankar. Jag har inte alla svar på kvinnornas frågor, men jag vet vem som har det – Jesus. Och det kan jag säga till dem, säger Nada.

Vill du läsa mer om om Kvinnoklubben? Läs senaste numret av Ljus i Öster (#7 2016) HÄR.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg