Hoppa till innehåll

Kinabesök på ungdomsläger i Serbien

serbienlager01_liten

Kinabesök på ungdomsläger i Serbien

I staden Zrenjanin i norra Serbien har pingstkyrkan haft flera barn och ungdomsläger under augusti. På ett ungdomsläger deltog även flera studenter från en missionsbibelskola i Hongkong.

Det skapades nya bekantskaper över nationsgränser när 14 kinesiska deltagare dök upp på ett av ungdomslägren i Serbien. Lägret fylldes av lekar, lovsång, gemenskap, bön och gudstjänster. Kineserna var studenter från en missionsbibelskola som under sommaren var på besök i Serbien för att bedriva mission bland romer.

På liggunderlag och i sovsäckar fylldes kyrkans golv av barn, ungdomar och unga vuxna som deltog. Inför lägerveckorna var det många i församlingen som engagerade sig. Enligt pastor Jovica Popov är viktigt att hålla ned lägerkostnaderna för att så många familjer som möjligt ska kunna skicka sina barn på läger. Därför lagade församlingen nästan all mat från grunden. Veckor innan lägren fylldes frysarna med bröd, bullar och pajer. Kyrkans medlemmar tog även med sig korgar fulla av egenodlade grönsaker från sina trädgårdar.

– Vi hade en fantastisk tid med ungdomarna. Många av dem svarade på Herrens kallelse och de fylldes av den helige Ande. Tonåringarna tyckte det var fantastiskt när vi gjorde bönevandringar tillsammans och gick ned till stan, rapporterar Traycho och Ina Stefano, två av ledarna på lägret.

I år har Ljus i Öster varit med och stöttat flera barn- och ungdomsläger i Serbien. Läger har blivit ett viktigt sätt för serberna att evangelisera och missionera i sitt närområde. Eftersom det finns väldigt få evangeliska kristna i landet är det dessutom viktigt att få tillfälle att träffa kristna barn och ungdomar i andra städer, berättar ledarna.

I videon nedan kan du se bilder från ungdomslägret i Zrenjanin där de kinesiska studenterna deltog och hjälpte till.

 

 

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet