Hoppa till innehåll

Ungdomar från Kaukasien bönevandrade

[rev_slider alias="bildspel-kaukasiska_unga"]

Ungdomar från Kaukasien bönevandrade i Turkiet

Förra veckan samarbetade en grupp ungdomar från norra Kaukasien, Georgien och Armenien för att evangelisera i turiststaden Batumi. Under tiden passade de även på att åka över landsgränsen för att bönevandra i Turkiet.

Staden Batumi ligger i sydvästra delen av Georgien. En grupp på 14 personer med ungdomar och ledare från olika delar av Kaukasien åkte nyligen dit för att sprida budskapet om Jesus. Den gemensamma satsningen hade som mål att bygga broar mellan kristna i de olika länderna.

– Ungdomarna har nu fått lära känna varandra. Förhoppningen är att det ska bli mer samarbeten i framtiden, säger Per-Ola Engberg, medarbetare på Ljus i Öster som också var med på resan.

Tillsammans begav sig ungdomarna ut på Batumis gator och torg för att dela ut biblar och samtala med människor. De anordnade också ungdomsmöten i de lokala kyrkorna.

Eftersom många av de kaukasiska ungdomarna känner stort hjärta för Turkiet valde gruppen att under två dagar åka till Trabzon i nordöstra Turkiet för att göra bönevandringar i staden. I denna del av landet finns många onådda folkgrupper.

– Vi bad för landet och för dem som bor där. Vi bad att Gud ska öppna upp dörrar. Turkiet är ett väldigt muslimskt land och man känner nöd för folket, berättar Per-Ola Engberg.

Genom stillsamma bönevandringar fick ungdomarna välsigna staden och de åkte därifrån väldigt uppmuntrade.

– Det har varit fantastiskt. Ungdomarna har dessutom fått uppleva och se en annorlunda kultur. Det var stort för dem, säger Per-Ola Engberg.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg