Hoppa till innehåll

Google ledde till kvinnas frihet

Muslimsk kvinna

Google ledde till kvinnas frihet

Mötet i den hemliga husförsamlingen i Kaukasien skulle just börja när det knackade på dörren. Utanför stod en kvinna i svart nikab. Bara ögonen syntes.

– Är det här pingstvännerna ska ha gudstjänst? frågade hon.

Pastorn som öppnat dörren trodde att deras sista stund var kommen. Nu har självmordsbombarna fått reda på var vi samlas, tänkte han förskräckt.
– Kan ni hjälpa mig. Visst driver ni ut demoner? frågade kvinnan.

Sedan berättade hon att hon och hennes man var wahabister. På en samling med en utländsk wahabist hade man utfört ritualer som gjort henne demonbesatt. Livet hade blivit en plåga. Hon hade sökt hjälp hos muslimska präster, som hade slagit henne med käppar för att driva ut demonerna, men inget hade hjälpt.
– Vi googlade på demonutdrivning och såg att evangeliskt kristna, speciellt pingstvänner, kunde det, förklarade kvinnan.
– Kom in och lyssna på vår predikan så ska vi be för dig sedan, sa pastorn som aldrig tidigare hade drivit ut några demoner.

Kvinnan berättade då att hon först hade varit i en annan kyrka, vars adress hon hittat på internet. ”Men de ville inte be för mig, utan skickade mig vidare till er”. Den förvånade församlingen och den ganska så orolige pastorn bad för kvinnan – som blev befriad! Hon började komma till husförsamlingen och tog också med sig sin man. De blev kristna och idag är de före detta wahabisterna de mest aktiva evangelisterna i församlingen.

Fler artiklar

Hennes mamma blev frälst efter 15 år av bön

Ny kristen podcast vill uppmuntra och inspirera troende

I det fattiga Laos är Sunisas böner stor rikedom