Hoppa till innehåll

Gift par fick oväntat välkommet besök

By i Burjatien

Gift par fick oväntat välkommet besök

När teamet från en av pingstförsamlingarna i burjatiska Ulan-Ude ser det ensamma huset i byns utkant, funderar de på om de ska knacka på. Till slut bestämmer de sig för att gå dit och beslutet visar sig öppna dörren till en otrolig berättelse.

En man öppnar dörren och bjuder in teamet. Medan hans fru lagar mat, lyssnar han intresserat på de goda nyheterna som teamet delar med sig av. Genast bestämmer han sig för att be en bön om syndernas förlåtelse. Frun har hela tiden stått tyst vid grytorna, men när de slår sig ner för att äta tillsammans börjar hon berätta sin historia

För många år sedan blev hon väldigt sjuk. Trots att hon inte var gravid växte magen och hon hade svåra smärtor under åtta månader. Läkarna sa att det var en tumör, men kunde inte ge en diagnos som bekräftade det. I sin desperation efter att hitta hjälp sökte hon sig till många olika personer; läkare, shamaner, häxdoktorer. Men ingen kunde hjälpa henne.

En dag mötte hon sin före detta klasskamrat som var kristen. Han bjöd med henne till sin hemgrupp och hon tackade ja. En pastor och andra kristna bad för henne och natten efter vaknade hon och såg en stor ljuspelare som var som en strålkastare.
– Jag kunde inte tro mina ögon. Sedan försvann ljuset och jag försökte förstå vad det var. Och så somnade jag om, berättar kvinnan medan de fortsätter måltiden.

När hon vaknade på morgonen hade magen blivit som vanligt igen och hon tackade Gud och började gå till kyrkan. Men diverse problem och motstånd från familjen gjorde att hon slutade besöka kyrkan.

När hon i middagsljusets sken delar berättelsen, lyser det i hennes ögon. Teamets besök har påmint henne om vad hon upplevt och hon är glad över att maken har fått höra de goda nyheterna.

Berättelsen är hämtad från den ryska pingstunionens hemsida, där pastorn i den nämnda församlingen, Sergej Lyakhov, skrivit om händelsen. Kvinnan och hennes man är öppna för att fortsätta träffas och läsa bibeln tillsammans men utmaningarna med familjen fortsätter. Var gärna med och be för situationen.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet