Hoppa till innehåll

Femton romer i Bulgarien gav sina liv till Gud

[rev_slider alias="bildspel-dop-i-bulgarien"]

Femton romer gav sina liv till Gud

Vi har fått glädjande nyheter från våra romska vänner i Bulgarien. I slutet av juli valde femton personer i den evangeliska kyrkan bland bulgariska romer i Sredets att låta sig döpas. Se bildspelet nedan.

Yordan Atansasov är pastor och arbetar tillsammans med hans fru i den evangeliska kyrkan för romer i staden Sredets i Bulgarien. Med stöd från Ljus i Öster har de under många år arbetat för att nå ut med evangeliet till den romska befolkningen. Bland annat har de drivit ett framgångsrikt arbete bland barn. Varje söndag driver de söndagskola och delar ut mat till barnen som allt som oftast kommer från mycket fattiga förhållanden.

Trots mycket svårigheter för församlingens medlemmar kunde pastor Yordan den 17 juli rapportera om en glädjens dag.

– I dag hade vi dop i vår kyrka där ungdomar och vuxna valdes att döpas. Totalt var det femton personer som gav sina liv till Jesus, döptes i vatten och sluta förbund med Gud. Vi vill dela med oss av vår glädje till er, skriver pastor Yordan i brevet.

Var gärna med och be för de nydöpta kristna och för den romska församlingen i Sredets som ofta ställs inför svåra utmaningar.

– Er vänskap och Guds nåd hjälper kyrkan i det romska kvarteret i staden Sredets att kämpa vidare och motstå svårigheter och problem. Tack för vänskap och stöd, skriver pastor Yordan.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet