Hoppa till innehåll

Fängslade Alim får träffa familjen oftare

Alimujiang Yimiti

Fängslade Alim får träffa familjen oftare

För ett år sedan tog vi fram några kort på kristna som sitter i fängelse i Kina och Uzbekistan, med kort information om fallen och ett par böneämnen. Ett av böneämnena för uighuren Alimujiang Yimiti, som är dömd till 15 års fängelse, var att han hans fru och barn skulle få ökade besöksmöjligheter. Det har de nu fått.

När korten togs fram fick Alims hustru Gulinor träffa sin make 15 minuter per kvartal. Nu får hon och familjen träffa honom 20 minuter varje månad.
– När jag ser tillbaka är det helt otroligt att se hur Herren har tagit hand om oss, säger Gulinor.

Gulinor vädjar om fortsatt förbön för Alims hälsa, som snart har avtjänat halva strafftiden.

Efter att Alim gripits hölls han häktad över ett år utan rättegång. Ursprungligen anklagades han för att ordnat med olagliga religiösa aktiviteter, men dömdes slutligen till 15 års fängelse för att ha ”läckt statshemligheter. Det hölls två hemliga rättegångar, den första i maj 2008 och den andra i juli 2009. Han avtjänar sitt straff i ett fängelse strax utanför provinsen Xinjiangs huvudort Urumchi.

Alim var tidigare muslim, men har varit kristen sedan 1995 och husförsamlingsledare i Kashgar. Paragraf 36 i Kinas konstitution garanterar religionsfrihet för alla kinesiska medborgare.

Be för Alim och hans familj, att de får kraft för varje dag att hålla ut.

”Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni var fångar med dem. Tänk på dem som blir misshandlade, som om det gällde er egen kropp.” Hebr. 13:3

Läs mer om Alimujiangs och hans fall

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet