Hoppa till innehåll

Enhbaatars vision är att lärjungaträna 500 pers

Enhbaatar hörde om Jesus från sin mamma.

– Innan jag var kristen drack jag alkohol, slogs och var med i gäng. En natt slogs mina vänner och en av dem dog. Jag var där och därför ansågs jag vara kriminell. Jag bad till Gud och han svarade mig och jag slapp fängelse. I detta såg jag Guds mirakel och bad om förlåtelse och bestämde mig för att följa Jesus.

1995 började Enhbaatar tjäna Jesus och år 2014 sändes han ut till Bulgan där han planterat en församling.

– Vår vision är att lärjungaträna 500 personer, influera vårt samhälle med Guds principer och kunna sända ut missionärer.

En gång i månaden samlas hela församlingen för att gå ut och vittna och människor har blivit frälsta. De har också kvinnoträffar, barn- och tonårsträffar, samt barmhärtighetstjänst, där de hjälper människor med behov. Det har tidigare varit fler unga som samlats, men eftersom kyrkan inte är registrerad kom en tjänsteman och ifrågasatte verksamheten.

– Lokalen befinner sig på en privatpersons tomt och därför har vi inte kunnat registrera kyrkan. Då får vi inte arbeta med barn och ungdomar enligt lag. Vi har personer som hjälper oss och hoppas kunna få en annan plats.

– Om jag ser genom mänskliga ögon så har jag inte tillräckligt. Men Gud har gett mig en vers i Jos 1:9: ”Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var inte rädd eller förfärad, för Herren din Gud är med dig vart än du går.” Idag kan jag inte se så många välsignelser över våra liv, men jag tror att de ska komma. Gud har gett mig ett löfte!

Bland alla motgångar ser han också Guds trofasthet.

– När jag sände min dotter till universitet i Ulan Ba- tor så hade vi inte tillräckligt med pengar för hennes boende, skolgång och mat. Men under den tiden bad jag väldigt mycket och Gud gav mig en vers: ”Jag ska aldrig glömma och överge dig”. Efter det ringde min frus syster och frågade om inte dottern skulle bo hos henne. Detta är ett stort mirakel då hon inte tycker om oss för att vi är kristna och satsar på kyrkan. Jag är så tacksam till Gud att han ger min dotter en chans att kunna studera.

Namn: Enhbaatar Kön: Man Ålder: 47 år Familj: Fru och tre vuxna barn Bor: Bulgan, ett samhälle med 12000 invånare Församling: På söndagar samlas 15 vuxna, 20 barn och 5-7 tonåringar

Utmaningar att be för:

  • Enhbaatars frus hälsa. Hon har fått tre barn genom kejsarsnitt och nu har såren börjat blöda igen.
  • En ny kyrkolokal behövs.
  • Det finns stora behov i området med många änkor; församlingen ger det lilla de har.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet