Hoppa till innehåll

En hemlig podcast

Det finns en hemlig studio som sänder podcasts i Turkiet. Eldsjälarna som står bakom kan vi inte nämna vid namnoch var de sänder ifrån måste hållas under radarn.
– Vi är övertygade om att polisen lyssnar på kanalen, berättar de.

De sänder radioprogram via internet och är inte ett registrerat företag, berättar de för oss när vi kliver in i studion. Om de skulle göra allt på laglig väg skulle polisen göra mer än att lyssna och börja lägga sig i allt som sänds. Det här är ett säkert sätt för lyssnarna att få höra Guds ord genom sina hörlurar. I landet är internet och mediesändningar just nu det största sättet att nå ut med evangelium.

Ljus i Öster stöttar en av eldsjälarna som står bakom radion.

På Facebook har deras kanal efter två års tid 5400 följare. Folk hör av sig och skriver att de tycker att poddarna är bra. En del ställer frågor. En del har hört något som väckt deras intresse men de har inte alltid förstått fullt ut vad de lyssnat till.

– Musiken är perfekt, men jag är lite fundersam över låttexterna, skriver en lyssnare.
– Ja, vi är kristna, förklarar programledaren.
– Aha… är det här kristen musik?

– Ja, tycker du om det?
– Ja det gör jag!

Andra önskar att de ska börja sända över FM-nätet. – Vi ber över det men det är väldigt dyrt, säger en av ledarna. Om Gud hjälper oss är vi redo för det en dag.500

Utöver musik sänder de program med olika teman, men alla fokuserar på evangeliet på olika sätt:

Tema: Gamla Testamentet

En del tror att Bibeln inte är sann. I det här program- met fokuserar vi därför på arkeologiska artiklar som visar på Bibelns äkthet.

Tema: En bok, en story

Turkar tror många gånger att David, Moses och Jesus representerar olika religioner. Här förklarar vi att profeterna i Gamla testamentet faktiskt berättar om Jesus.

Tema: Nya testamentet steg för steg

Två pastorer pratar om Nya testamentets böcker. Ett program kan till exempel handla om vem som skrev Matteusevangeliet och vilka berättelser man hittar där.

Tema: Vi lär oss sanningen

Olika ämnen och frågor tas upp i en jakt på vad som är sant. Turkar tror ofta att Jesus bara är en profet men vi förklarar att han är Guds son. Många turkar tror att yoga bara är en idrottsaktivitet, men vi berättar att det inte är det, utan att det är tillbedjan inom en annan religion. Tarotkort tycker många om i Turkiet, men vi förklarar att det inte är sanning utan synd.

Tema: Den unga generationen

Unga ledare besöker studion och pratar om ämnen som flirtande och dating, äktenskap och familjeliv.

Tema: Läsa Bibeln

Guds ord förvandlar människors liv, därför sänder vi program där vi läser ur Bibeln vid flera tillfällen varje dag.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet