Hoppa till innehåll

”Du har blivit galen”

Hur möter människor Jesus i Centralasien? Här är en enkel men övernaturlig berättelse om ett livsförvandlande möte. 

Det var en man som fick kallelsen att arbeta bland romer i ett område nära huvudstaden i ett land i Centralasien. Han fick veta att kvinnan som ansvarar för arbetet har stött på många problem nyligen, bland annat med ohyra och insekter i lägret där hon arbetar. Då bestämde han sig för att ta tåget till området utanför staden för att hjälpa till. Resan tog en hel dag och han var framme sent på kvällen. 

På tågstationen blev han mött av en flock chaufförer som alla ville att han skulle ta deras taxi från stationen. Men han gick förbi dem och fann en taxi som han kände en dragning till, som att det var just den bilen han måste gå fram till. När han skulle fråga efter priset, säger chauffören: 

”Det är ju du! Jag känner igen dig! Är ditt namn Sergej Rakhimov?”

Mannen blev helt förbluffad och svarade: 

”Ja, men hur kan du veta mitt namn? Vi har ju aldrig träffats!”

Då säger taxichauffören till honom: 

”Jag har sett dig i en dröm och därför känner jag igen dig och vet vad du heter. Jag drömde om dig en natt för ett år sedan och såg att jag kommer att möta dig. Jag sa det till min fru och son, men de trodde att jag blivit galen.”

Sergej satte sig i taxin och sa: 

”Jag tror att det är Gud som har sänt mig hit och Han vill att vi skulle träffas.”

Därefter delade Sergej evangeliet med taxichauffören som var muslim. Chauffören tog Sergej med sig hem, visade honom för sin familj och sa: 

”Titta, här är han – Sergej Rakhimov!”

Sergej ville ge honom en Bibel, men han ville inte ta emot den och sa: 

”Jag kan inte ta emot den boken, eftersom jag är muslim. Jag får inte läsa Bibeln.”

Då bad de tillsammans, Sergej bad i Jesu Kristi namn och taxichauffören bad till sin Gud. Sergej håller honom i sina förböner och tror att Gud sände honom dit för att han skulle bli frälst. 

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl.

Fler artiklar

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet

En minnesvärd årsmöteshelg