Hoppa till innehåll

Berättar om Jesus genom dans

”Salaam alaikum”, frid vare med dig, säger Rasul när han ska berätta om hur han får nya vänner. 

– Jag försöker få nya vänner hela tiden för att på det sättet kunna prata om Kristus med människor. Det är viktigt att ha en relation med muslimer innan man kan dela de goda nyheterna, eftersom evangelisation utan en vänskaplig relation inte är effektiv i Kaukasien.  

– Jag har börjat dansa traditionell kaukasisk dans och har redan blivit vän med en danslärare. Han är ortodox muslim och jag försöker stärka vår relation för att kunna ta upp andliga teman med honom. Dessutom går jag på en språkkurs för att lära mig turkiska och har fått turkiska vänner också. Jag spenderar mycket tid tillsammans med min lärare och jag känner att det går att prata om andliga teman med honom. Be gärna för mina nya vänner, att de ska öppna sina hjärtan för Kristus. 

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet