Hoppa till innehåll

Bad i åtta år för sin frus frälsning

Bad i åtta år för sin frus frälsning

I många år bad han för att hans fru skulle bli kristen. Bönerna till trots var fruns motstånd starkt och det hände att hon till och med slog honom medan han bad. När frun till slut omvände sig, befann sig Josef Latsko inte i landet.

Josef är pastor i den romska pingstförsamlingen i byn Holmok i västra Ukraina. Han startade församlingen för några år sedan efter att under 20 år ha varit diakon i pingstförsamlingen i den närmsta större staden, Uzjhorod. Människor som känner honom beskriver Josef som en man med stort hjärta för sina romska grannar. Många kommer hem till familjen Lacko för att bara få en pratstund eller praktisk hjälp.

Numera står Josef och hans fru tillsammans i hjälpen till byborna. Men så har det inte alltid varit.

Under 8 års tid bad Josef för sin frus frälsning samtidigt som hon inte visade något som helst intresse för hans tro. Men så en dag, när han befann sig på resa i dåvarande Tjeckoslovakien fick han ett telefonsamtal.

– Det var min fru som berättade att hon omvänt sig. Hon var trött på att stå vid sidan av och hade gått till pastorn och börjat bekänna sin synd. Alla som hade varit där hade börjat gråta.

Josef åkte genast hem till Ukraina och tackade och prisade Gud för det som hade hänt.

– Det är det bästa som har hänt mig. Jag tackar alltid Gud för att han har gett mig en kristen fru och att vi nu kan be, glädjas och dela glädje och sorg tillsammans.

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet