Hoppa till innehåll

Andreas Öjebrandt blir vår nya kollega

andreasojebrand_litent

Andreas blir ansvarig för insamling och kommunikation

33-åriga Andreas Öjebrant kommer att inom kort börja arbeta som insamling- och kommunikationsansvarig på Ljus i Öster. Han är redan peppad att sätta igång. ”Jag ser det som en stor förmån att få arbeta för Guds rikes utbredande genom Ljus i Öster”, säger Andreas Öjebrant.

Vem är du Andreas?

 

– Jag är uppvuxen i Örebro men har bott tolv år i Stockholm. Numera bor jag uppe i Piteå tillsammans med min fru Emelie och våra två barn som är 4 och 2,5 år gamla. I januari kommer vi att få ytterligare ett barn. Jag är uppvuxen i ett kristet hem och har ofta fungerat i olika ledarroller.

– Jag är en person som tycker om att få folk att må bra. Det är fantastiskt att sitta ned och prata med människor om vad de är bra på och därefter lista ut vilken i funktion de passar bäst.

Vad har du för intressen?

 

– Musik har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har varit frilansmusiker och har spelat väldigt mycket trummor – både på fritiden och som anställd. Jag spelar all typ av musik, men det har blivit mycket gospel. Jag brinner för musikens plats i församlingen. Lovsång föder tacksamhet och det är ett härligt sätt att uppleva Gud.

De senaste tre åren har Andreas Öjebrant arbetat som insamlings- och kommunikationsansvarig på missionsorganisationen IBRA. Dessförinnan var han anställd som musikansvarig i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

– När jag tittar i backspegeln ser jag en röd tråd. Jag är som en inkubator – någon som får projekt att andas. Jag gillar förändringsarbete och att hitta lösningar på problem. Det har jag fått möjlighet att göra på mina tidigare arbetsplatser. Jag blir sporrad av att se saker och människor växa. Det är enormt tillfredsställande.

Vad tänker du om mission?

 

– Jag tror och är övertygad om att vi alla är kallade att vara missionärer. Tidigare hade jag bilden av att en missionär är den som packar sin väska och åker ned och lever i afrikanska bushen. Men när jag började arbeta på Ibra förändrades mitt sätt att tänka. Missionsbefallningen gäller oss alla. Mission är att dela det goda budskapet som vi har fått. Att vara missionär kan vara alltifrån att läsa en master på ett universitet i Bangkok till (det mer traditionella missionsarbetet) att bygga en kyrka i Burundi.

Vad kan du bidra med på Ljus i Öster?

 

– Jag känner att Gud har förberett mig inför detta genom mina tidigare arbeten. IBRA och Ljus i Öster har lite samma DNA – att nå de onådda folken med evangelium. Jag tror att jag kan komma in med nya friska ögon i arbetet med kommunikation och insamling. Det är mycket som är superbra men det finns också mycket som kan förbättras. Jag tycker om att testa och mäta för att se om det vi kommunicerat verkligen har nått fram.

Andreas Öjebrant tillträder sin tjänst den 1 januari 2017. Han kommer att arbeta på kontoret i Stockholm men även finnas med på distans från Piteå några dagar i veckan.

 

Fler artiklar

Jesu kärlek till barn i Nepal

Från missbruk till att bli Guds tjänare

En stund i arkivet